10 idej za shranjevanje kozmetičnih izdelkov

Uporabnice vseh mogočih kozmetičnih izdelkov se pogosto znajdejo pred veliko težavo, ki je ne morejo rešiti na hitro, saj imajo prav vse izdelke na istem mestu. Pri iskanju določenega namreč porabijo ogromno časa in seveda tudi energije ter živcev.

Temu pa je potrebno narediti konec in to enkrat za vselej! Stvar pa je tako enostavna, da jo zmore prav vsaka ženska, ki se rada lepo uredi. V nadaljevanju si zato poglejmo, kje in na kakšen način lahko shranjujemo posamezne izdelke, ki nas lepšajo.

1. Črtala za oči, maskare in svinčniki v šolski peresnici

Zagotovo imamo doma vsaj eno peresnico, ki smo jo nekoč potrebovali v šoli. Ker je narejena iz usnja ali drugega primernega materiala, je še vedno dovolj uporabna in tudi lepa na pogled, da vanjo spravimo vsa črtala za oči, maskare ter svinčnike. Nekatere uporabnice jih zlagajo tudi v etuije, ki so bili prvotno namenjeni za shranjevanje očal.

2. Čopiči v privlačni stekleni vazi

Vemo, da pri ličenju uporabljamo veliko vrst čopičev in da jih je potrebno hraniti na določenem mestu, če jih želimo hitro prijeti v roke. Najbolj primerno mesto je na primer kaka srednje velika vaza. Svetujemo vam, da vanjo pred shrambo čopičev natresete veliko zrn kave. V tako obliko kave boste kasneje zapičili čopiče. Kavna zrnca so pri tem izjemno koristne, saj iz njih izvlečejo prav vse neprijetne vonjave ter snovi.

3. Stojalo za steklenice naj postane stojalo za različne spreje ter dezodorante

Verjetno imamo doma v kleti kje shranjena stojala, ki smo jih nekoč ali pa jih še vedno namenjamo za steklenice. Taka stojala se lahko za izjemno ugodno ceno kupijo tudi na trgu, sploh pa če so narejena iz plastike. Vanja lahko položite prav vse spreje, lake, dezodorante ter podobne izdelke. Vaš prostor v kopalnici ali v sobi bo tako iznenada postal veliko večji, prav tako pa boste imeli izjemno lep pregled nad vsem, kar boste položili v tako stojalo.

4. Senčila v kozarcu za piškote

Doma imamo zagotovo veliko količino senčil, ki jih iščemo vsepovsod. Nekatera od njih so že lepo skupinsko zapakirana v lične kovinske škatlice, ki jih ob nakupu že prejmemo poleg. Večina od njih pa sameva na vseh možnih policah ter še kje. Najbolje je, da slednja pospravimo v kozarec, ki je bil nedavno nazaj namenjen piškotom. Ker ga ne uporabljamo več, je kot za nalašč primeren za naša senčila, ki jim kar ni konca.

5. Laki za nohte v škatli za čevlje

Tudi lakom za nohte kar ni konca. Najbolje je, da jih imamo zbrane na enem mestu, in sicer v dovolj privlačni škatli, v kateri smo kupili čevlje. Tako nam bodo laki za nohte vedno na dosegu in hitro bomo našli pravega za določeni trenutek.

6. Parfumi in tekoči pudri na stojalih za začimbe

V trgovini lahko po ugodni ceni kupimo lična stojala, ki so sicer namenjena začimbam. Mi pa jih bomo uporabljali v kopalnici, in sicer zato, da bomo vanja postavili parfume in vse pudre v tekočem stanju, ki so najpogosteje pakirani v steklene embalaže podobnih oblik, kot so parfumi. Pregled nad njimi bo več kot odličen.

7. Likalniki ter kodralniki za lase obešeni na vrata omarice

Likalniki ter kodralniki so postali tako poceni izdelki, da jih imamo doma več vrst. Tako niti ne vemo, kje se nahaja kakšen od njih. Najbolje bo, da na vrata omarice v kopalnici pričvrstimo posebne vijake oziroma žebljičke, ki pri tem ne bodo povzročili prav nobene škode na omarici. Nanje bomo nato obesili vse likalnike, kodralnike ter podobne naprave, ki jih uporabljamo za lase.

8. Kozmetična sredstva, ki so občutljiva na toploto, naj bodo kar v hladilniku

Vemo, da so določena kozmetična sredstva zelo občutljiva na toploto in se zato tudi razlivajo. Najbolje je, da jih postavimo kar v hladilnik, in sicer na primerno mesto. Tudi vse ostale uporabnike hladilnika moramo opozoriti, da smo si v njem priborili prav posebno mesto za svoja lepotilna sredstva.

9. Bleščila, šminke in glosi v priročni majhni toaletni torbici

Verjetno imamo doma na zalogi kar nekaj toaletnih torbic, ki jih niti ne uporabljamo. Vanje lahko spravimo vsa sredstva, ki so namenjena našim ustnicam. Pri tem mislimo na bleščila, šminke, glose in na podobne zadeve.

10. Blazinice ter vatirane palčke v kozarcih

Pri ličenju nikakor ne gre niti brez priljubljenih blazinic ter vatiranih palčk, ki so izjemno priročna ter praktična sredstva. Najbolje je, da jih hranimo kar v malce širših kozarcih. Tako jih bomo imeli vedno pri roki.

Pravilna hramba kozmetičnih oziroma lepotilnih sredstev je torej izjemnega pomena. Če želimo v ličenju uživati in se naličiti oziroma urediti v dovolj hitrem času, potem je ustrezno shranjevanje nujno. Za to ne potrebujemo veliko domišljije in niti ne denarja. Večina stvari, v katerih lahko hranimo svoje najljubše zadeve, se skriva že doma, kajneda?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja