6 največjih napak pri ličenju (in kako jih odpraviti)

Ličenja se vsaka ženska loteva na svoj način. Kljub temu pa moraš paziti na nekatere malenkosti, ki zelo vplivajo na končno podobo make upa. Opozorili te bomo na nekaj najbolj pomembnih.

1. Podlaga je ključ do uspeha

Podlaga za ličenje je izjemno pomembna. Pogosto videvamo ženske, ki si na obraz nanesejo predebele plasti pretemnega ali presvetlega pudra. Včasih je namreč prav težko ujeti ten pravega. Da bi se temu na široko izognila, je najbolje, da uporabljaš lahkotnejšo varianto pudra, ki se skriva v BB kremi. Tvoj naravni videz bo na ta način najlepše prišel do izraza.

2. Ne preveč maskare na enem mestu

Če je še nedolgo nazaj veljalo, da morajo trepalnice žensk izgledati kot pajkove noge, je današnji trend povsem drugačen. Najbolje je, da poskrbiš za enakomeren nanos maskare. Le tak nanos doseže, da so trepalnice med seboj primerno ločene in tudi primerno podaljšane.

3. Ne pretemnega črtala za ustnice

Pogosto se dogaja, da se ženske zelo lepo naličijo, potem pa vse skupaj uničijo s pretemnim črtalom za ustnice. Tega si nikakor ne dovoli. Raje se odloči za naraven odtenek šminke ali bleščila.

4. Ravno prav populjene obrvi

Pravijo, da so obrvi ogledalo našega obraza, zato je njihova oblika ključnega pomena. Trenutni trend narekuje močne, naravne obrvi. Najbolje, da se o tem, koliko jih lahko odstraniš, posvetuješ kar s svojo kozmetičarko, ki ima pri tem veliko znanja in izkušenj. Vsekakor pa si jih ne smeš populiti preveč. Kozmetičarka ali prijateljica, ki to obvlada, naj te tudi nauči, kako take obrvi oblikovati in senčiti za prav vse priložnosti.

5. Ravno pravšnja doza laka za lase

Poleg ličenja obraza smo ženske pozorne tudi na svojo pričesko. Žal pa zelo pogosto vidimo ženske, ki pretiravajo z uporabo nekaterih sredstev. Pri tem imamo v mislih predvsem lak ter podobne kozmetične izdelke. Ker so v modi lahkotne frizure in padajoči mehki kodri, se laku lahko na veliko izogneš. Tudi tvoj sprehod z rokami skozi lase bo veliko mikavnejši.

6. Nohti ne smejo biti predolgi

Ko si lepo naličiš obraz in urediš frizuro, je potrebno poskrbeti še za nohte, ki naj so lepo oblikovani in pravšnje dolžine. Žal nekatere ženske s tem močno pretiravajo, kar ni ravno najbolj privlačno. Da ne omenjamo, da so predolgi nohti resna ovira pri številnih vsakodnevnih opravilih.

Če še enkrat povzamemo:

  • Za podlago uporabljam BB kremo.
  • Na obraz nanesem le malo maskare.
  • Črtalo za ustnice je v naravnem odtenku.
  • Moje obrvi ne smejo biti preveč populjene.
  • Na lase, če se le da, ne dajem (preveč) laka.
  • Moji nohti so zgledno dolgi.

Si že naročila svoj Beauty Box? Vsak mesec te bomo razveselili z najmanj petimi novimi izdelki, ki jih lahko testiraš. Naročiš se lahko tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja