Kaj vse se lahko skriva v torbici lepo urejene sodobne ženske?

Ženski svet je lahko izjemno zanimiv, barvit in hkrati tudi skrivnosten. Še posebej pa ta, ki se skriva v njihovih torbicah, kjer je prostor zasičen do konca in še dlje. Ženske današnjega časa so na splošno rade zelo urejene. To jim narekujejo tudi trendi in življenje na sploh.

Ženske se še kako zavedajo, da je njihova lepota v veliki meri odvisna tudi od številnih kozmetičnih izdelkov, pripomočkov ter sredstev, ki jih imajo na razpolago. Kdaj je tega dovolj, niti same ne vedo. Je pa res, da več stvari imajo, večje potrebe se pri njih pojavljajo. Povsem obratno od logike, kajneda?

In kaj je torej tisto, kar mora imeti vsaka prava ženska v svoji torbici? Če bi to vprašali ženske na ulici, bi nam verjetno ponudile s podobnimi odgovori. Kaj bi njihovi odgovori vsebovali, pa si lahko preberemo v nadaljevanju.

1. Dezodorant – nepogrešljiv, še posebej v vročih poletnih dneh

Če bi odprli naključno žensko torbico, bi v njej slej ko prej naleteli tudi na dezodorant ali pa na čisto majhen parfum. Taka sredstva namreč veljajo za povsem nepogrešljiva v poletnih dneh in tudi v ostalih letnih časih. Prava urejena ženska si nikakor ne more privoščiti, da bi v svojo okolico oddajala neprimerne vonjave, ki bi povsem izpodbile njen zunanji privlačen videz. Kakšna vrsta ter znamka dezodoranta ali parfuma pa se skriva v določeni ženski torbici, pa je povsem odvisno od karakterja lastnice.

2. Svinčnik za oči – lepši ter bolj skrivnosten pogled

Tudi svinčnik za oči, ponavadi v črni barvi, je del opreme v vsaki ženski torbici. Zavzame zelo malo prostora, pa vendarle je tako zelo pomembno kozmetično sredstvo, da si prava urejena ženska niti ne upa pomisliti, da bi od doma odšla brez njega. Ponavadi ima vsaka ženska pravo malo zalogo takih svinčnikov. Vsaj enega seveda nosi tudi s seboj na poti in ko se pojavi prilika, ga diskretno uporabi in s tem doseže svoj namen oziroma cilj.

3. Čopiči – za osvežitev dnevnega ali nočnega make upa

Večina žensk se pred odhodom na teren zelo rado lepo naliči. Ob tem pa se zavedajo, da je rezultat ličenja potrebno na vsake toliko časa tudi nekoliko osvežiti. Za to ni nič nenavadnega, da se v torbici v kaki manjši toaletni torbici skrivajo tudi čopiči, ki so namenjeni zato, da se na vsake toliko časa z njimi osveži tudi videz make upa.

4. Puder – kremast ali v kamnu

Čopiči pa bi bili povsem neuporabni, če v torbici lepo urejene ženske, ki veliko da na zunanji izgled, ne bi bil tudi primeren puder. Ta je lahko najrazličnejših oblik. Ponavadi v torbicah srečujemo puder v kamnu. Poleg njega je priročno imeti tudi primerno rdečilo, da ženska lahko poudari tudi svoja lica. Njen videz je tako še bolj privlačen ter zdrav. V letošnjem letu pa je svoje mesto dobil tudi osvetljevalec, ki ga večina žensk pozna pod imenom higlihter. Tudi ta ne sme manjkati v sklopu pudrov ter podobnih kozmetičnih sredstev. Ženske si ga nanašajo na točno določene predele. Z njimi si omogočijo veliko mlajši in tudi bolj svež videz.

4. Glos – za čudovit sijaj ustnic

V torbici se nekje v manjšem predalčku, ki ga ženska doseže v hipu, skriva tudi glos. Njegova naloga je predvsem ta, da ženskim ustnicam ponudi čudovit sijaj in da jih tudi nekoliko napne. Obraz pa je po nanosu videti povsem drugačen. Barva in učinek glosa pa sta ponovno odvisni od osebnosti uporabnice.

5. Maskara oziroma špirala za bolj odprt pogled

Vemo, da so vse bolj moderne tudi umetne trepalnice in da zato veliko žensk sploh ne uporablja več maskare oziroma špirale. Kljub temu pa še vedno večina žensk v svoji prepolni torbici nosi tudi ta nepogrešljiv kozmetični pripomoček, ki lahko poskrbi za izjemno lepe poudarjene oči, predvsem pa za še bolj odprt pogled.

6. Krtača za lase potovalne narave

V vsaki ženski torbici se zagotovo nekje na dnu ali pa kje v kakem od neštetih predalčkov skriva tudi krtača za lase. Ta je ponavadi manjše velikosti, kot pa tista, ki jo imajo ženske doma. Take krtače so prvotno namenjene za potovanja, zato jih pogosto imenujemo tudi potovalne. In zakaj jih ženske morajo nositi s seboj? Pogosto se pripeti, da jim veter nepričakovano skuštra lepo urejene lase oziroma pričesko. Še posebej pa takrat, če ima ženska dolge ter ravne lase. In ker ne želijo na glavi imeti sračjega gnezda, imajo v torbicah primeren pripomoček, ki ga kar pogosto uporabljajo. Seveda večinoma zelo diskretno kot tudi vse ostale kozmetične pripomočke.

7. Vložki in tamponi – vedno na zalogi

Ženske v določeni starosti ne morajo brez vložkov. Večina od njih uporablja tudi tampone. Ženske jih zato ves čas prenašajo s seboj, četudi jih tisti trenutek ne potrebujejo. Nikoli ne vedo, kdaj jih bi zanje prosila prijateljica. Če ne drugega, imajo v svoji torbici dnevne vložke, ki prav tako poskrbijo za njihovo svežino ter tudi veliko boljše počutje.

8. Zaščitna krema za roke in nohte – proti izsuševanju ter škodljivim vplivom okolice

Prav v vsaki ženski torbici pa lahko naletimo tudi na kremo za roke in nohte. Ta je ponavadi pakirana v manjše embalaže, tako da ne zasedejo prav veliko mesta. Take kreme skrbijo predvsem za to, da se ženske roke ne izsušijo in da jih v veliki meri zaščitijo tudi pred škodljivimi zunanjimi vplivi. Poleg tega pa so sodobne kreme za roke tako kakovostne, da se lahko uporabljajo tudi za obraz. Njihov vonj pa je lahko izjemno prijeten, zato se ženske z njimi lahko počutijo tudi veliko bolj sproščene in samozavestne.

9. Papirni robčki – za vsak primer

Večina ljudi, ne samo ženske, ima na poti s seboj tudi papirne robčke. Nikoli se namreč ne ve, kdaj nam bodo prišli prav. Uporabljamo jih tako za srečne kot tudi nesrečne trenutke. Vedno nam pridejo še kako zelo prav. Lahko da jih bo morda potreboval neznanec poleg nas …

10. Vlažilni dišeči robčki – za sprotno čiščenje rok

Poleg papirnih robčkov se v ženski torbici skrivajo tudi vlažilni robčki, ki so večinoma dišeče narave. Urejene ženske večinoma posegajo po kozmetičnih sredstvih, ki tudi lepo dišijo. Take robčke uporabljajo za sprotno čiščenje rok, še posebej pa po obedu ali po kakem prigrizku, ki si ga privoščijo kar med potjo.

Ženske torbice po svojo vsebnosti res ne poznajo meja. V njih najdemo seveda še druge pripomočke, ki pa so povsem tehnične in ne kozmetične narave. O tem pa kdaj drugič.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja