Naj triki, ki jih moraš nujno obvladati pri barvanju svojih nohtov

Želiš si urejenih in modno obarvanih nohtov. Vedno, znova in spet … Žal pa se ti verjetno zelo pogosto dogaja, da se ti lak odkruši ali pa se ti razpaca, še preden se ti posuši na primernem mestu. Mi ti ponujamo kar nekaj trikov, ki jih boš morala obvladati, da bo tvoje lakiranje nohtov profesionalno.

1. Glajenje nohtov

Pred lakiranjem moraš spiliti tudi povrhnjico nohta, sploh pa če je ta valovita. S pilico za sijaj še dodatno zgladi noht.

2. Imej čiste nohte

Osnovno pravilo je, da moraš lak nanašati na čiste nohte. Najbolje jih boš očistila z oljnim odstranjevalcem brez acetona. Na ta način boš z nohtov najlaže odstranila še tako trdovratno umazanijo.

3. Trikratni nanos laka

Na nohte moraš vedno najprej nanesti podlak, ne glede na to, ali se boš odločila za svetel ali temen lak. Nanos bo nato veliko lažji, obstojnost laka pa veliko daljša. S podlakom boš na enostaven način nahranila nohte z vsemi potrebnimi vitamini in drugimi hranilnimi snovmi.
Po nanosu podlaka sledi nanos barvnega laka. Če se mažeš z zelo gostim in temnim lakom, potem je dovolj že en sam nanos.
Ko se barvni lak posuši, nanesi še nadlak, ki poskrbi za dodatno zaščito.

Torej, trije nanosi: podlak, lak in nadlak.

4. Prvi naj bo na vrsti mazinček

Če nimaš mirne roke in se ti pri lakiranju pogosto dogaja, da se ti lak sproti paca namesto suši, potem ti priporočamo, da začni barvanje pri mezičku in končaj pri palcu.

5. Ohranitev leska na tvojih pobarvanih nohtih

Za ohranitev leska barve na nohtih lahko poskrbiš na zelo enostaven in hiter način. S tankim nanosom nohte lahko osvežiš vsak drugi dan. Na ta način naj bi bila tvoja manikura obstojna od enega do dveh tednov.

V kratkem videu so lahko ogledaš, kako nanašaš podlak in nadlak.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja